Intrebari frecvente

Picturi pe Numere

Pictura pe numere este un mare hobby, creativitate si meditatie toate intr-un singur pachet. Pictura in sine este unul dintre cele mai importante moduri de cunoastere a lumii din jurul nostru, iar importanta sa pentru dezvoltarea unei personalitati creative este dificil de supraestimat. Dezvolta gandirea, memoria, concentrarea, perceptia vizuala si observarea in noi. Coloratul amelioreaza stresul dupa o zi lunga de lucru si va permite sa scapati de grijile cotidiene si sa va aruncati in lumea viselor, umpland serile cu stari creative. Prieteni, profitati la maximum de procesul de colorare, deoarece este dificil sa va imaginati o activitate mai calmanta decat desenul. Procesul de colorare a picturilor pe numere este extrem de simplu – aplicati cu pensula pe anumite zone numerotate ale picturilor specifice imaginii, ale caror numere sunt indicate pe sticlute.

Ce sunt tablourile de picturi pe numere?

Pictura pe numere este un hobby destul de tanar care a venit la noi destul de recent, desi exista de mai bine de jumatate de secol. Seturile de pictura au fost inventate pentru prima data in 1951 de Max Klein si de artistul Dan Robbins. Acesti oameni cautau o modalitate care sa permita oricarei persoane sa picteze o imagine completa fara abilitati si cunostinte artistice speciale. Este de remarcat faptul ca ideile lor s-au bazat pe principiile predarii picturii de la Leonardo Da Vinci, care a aplicat contururi numerotate pe panzele sale, dupa care elevii sai au umplut aceste contururi cu culorile corespunzatoare. In picturile pe numere moderne, semnificatia este similara si consta in pictarea anumitor zone numerotate ale panzei cu vopsele acrilice specifice. Aproape fiecare pictura pe numere moderna are propriul sau autor, adica paginile de colorat sunt reproduceri ale unor maestri celebri si nu atat de faimosi ai picturii. Mai mult, seturile de picturi pe numere va permit sa desenati singur o imagine reala, care va fi extrem de similara cu cea originala.

Cum sa incepeti sa colorati picturile pe numere?

Procesul de colorare este dupa cum urmeaza: luati vopseaua numarul 1 din set si vopsiti peste toate zonele de pe panza marcata cu numarul 1. Apoi luati vopseaua numarul 2 si asa mai departe. Cel mai adesea, seturile de desen utilizeaza de la 22 la 28 de culori de vopsea, care vor trebui utilizate in procesul de vopsire. Drept urmare, veti obtine o adevarata opera de arta, un fel de mica capodopera! In acest caz, nu este necesar sa incepeti sa pictati zone ale panzei dupa numarul de ordine. Puteti incepe prin a picta pe fundaluri extinse folosind cea mai mare perie din set. Apoi treceti la detaliile mai mici si mai gratioase ale imaginii, dar cu o pensula mai mica. De fapt, alegerea de unde sa incepeii colorarea depinde doar de imaginatia si dorinta dumneavoastra. Cu siguranta veti indragi atat procesul, cat si rezultatul!

Ce este inclus in seturile de picturi pe numere?

Trusa de colorat contine deodata tot ce aveti nevoie: o panza pe rama cu contururi numerotate aplicate pe ea, mai multe perii (de obicei trei bucati – lata, medie si mica), vopsele numerotate necesare pentru colorare, o foaie de verificare si un suport pentru panza. In plus, online-magazin picturipenumere.ro ofera intotdeauna cadouri clientilor sai, cum ar fi palete mici sau lacuri, care vor adauga emotii si mai pozitive procesului de desen. Nu aveti nevoie de achizitii suplimentare pentru procesul de colorare.

Cine poate desena pe picturile pe numere si este aceasta arta potrivita pentru copii?

Tabloul cu picturi pe numere de pe site-ul picturipenumere.ro, prezentate de o gama larga, sunt potrivite nu numai pentru adulti, ci si pentru copii (atat baieti, cat si fete). Cu toate acestea, deoarece copilul va avea nevoie de perseverenta si capacitatea de a se concentra asupra procesului de colorare, recomandam aceste pagini de colorat copiilor de la cinci ani. Desenul ii va permite sa insuseasca abilitatile de baza ale picturii si sa ajute la dezvoltarea creativitatii la copil. Unui artist mai in varsta ii vor fi pe plac picturile complexe care necesita mai multa rabdare, concentrare si precizie. Nu degeaba adultii au indragit de aceasta activitate de meditatie, deoarece aproape fiecare dintre noi visam sa ne simtim ca un artist si sa desenam o imagine cu mainile proprii. Pictura pe numere este sfarsitul perfect al zilei de lucru, ameliorand stresul si recompensandu-va cu emotii pozitive, deci nu exista limita de varsta!

Ce tematica sa alegeti pentru incepatori?

Merita sa alegeti din dorintele si preferintele dvs., deoarece puteti desena orice imagine din catalogul nostru de pictura pe numere. V-am pregatit multe categorii: peisaje, orase, copii, flori etc. Simtiti-va liber sa desenati orice doriti! Daca exista ingrijorari cu privire la faptul ca procesul de desen va fi foarte dificil, atunci Va recomandam sa alegeti prima colorare din sectiunea “simpla” imagini dupa numere. Aici sunt colectate nuante cu cel mai mic numar de culori si contururi complexe pentru colorare. Cu toate acestea, nu Va fie teama sa incercati imediat picturile de nivel mediu si dificil, deoarece fiecare dintre voi are in sine un artist novice care este gata sa-si creeze propria capodopera! Nivelul mediu va necesita mult mai multa perseverenta din partea dvs. Astfel de truse de desen sunt pline de mici detalii care de mai multe ori vor necesita rezistenta de la dvs. atunci cand vopsiti, dar pe langa acestea, setul va include si zone mari si simple. Seturile sofisticate de vopsea sunt recomandate iubitorilor de arta si introvertilor, deoarece necesita o concentrare maxima de la dvs. pe parcursul intregului proces, dar, in acelasi timp, Va vor oferi multa placere in procesul de colorare! Cea mai mica miscare a pensulei in afara conturului va duce la colorarea peste partea neplanificata a panzei si la revopsirea ulterioara cu culoarea dorita. Apropo, este foarte usor sa revopsiti zonele eronate, trebuie doar sa asteptati cateva minute si puteti vopsi peste stratul de vopsea aplicat. Succese!

Din ce sunt facute vopselele pentru picturile pe numere?

Trusele noastre de colorare contin vopsele acrilice pe baza de apa complet inofensive si netoxice. Unul dintre avantajele incontestabile ale acrilului este ca nu se teme de temperaturile relativ ridicate si este suficient de rezistent la radiatiile ultraviolete. Cu alte cuvinte, nu se teme de lumina soarelui si nu se arde de la lumina soarelui. In timp ce componenta principala a vopselelor sintetice este latexurile sintetice, vopseaua acrilica contine un „solvent” apos de polimeri. Pentru a fi mai precis, acestea sunt dispersii de plastic solubile in apa, prin urmare, atunci cand este uscat, o astfel de acoperire formeaza o pelicula de protectie rezistenta cu functii de protectie si decorativa. Prin urmare, aplicarea acrilului pe panza ii confera o durabilitate suplimentara.

Cum se protejeaza vopselele de uscare?

Dupa achizitionarea unui set de colorat, nu il depozitati langa dispozitivele de incalzire si nu permiteti schimbari bruste de temperatura. Dupa vopsirea pe pictura – sigilati intotdeauna recipientele cu vopsea si nu le lasati la soare. Dar chiar daca lasati, vopselele nu se vor usca, pot suferi pur si simplu fluctuatii de temperatura, care le vor afecta negativ proprietatile (vor deveni mai dense dupa o anumita perioada de timp). Toti producatorii de picturi pe numere recomanda sa nu intarziati procesul de colorare, dar chiar daca ati amanat brusc colorarea pentru o luna si apoi ati gasit vopsele ingrosate – nu disperati! Doar adaugati cateva picaturi de apa sau lac din trusa de vopsea in cutia de vopsea si amestecati-le bine. Dupa aceea, vopselele vor deveni adecvate pentru utilizarea ulterioara. Apropo, Va recomandam, de asemenea, sa adaugati lac in cazul in care o anumita culoare incepe sa se termine, si exista inca zone nevopsite cu acest numar pe panza.